Infart agut de miocardi

allloro 28 abril 2012

L’infart agut de miocardi és la mort del teixit cardíac, i és causat per una disminució o una interrupció de la circulació coronària. S’associa més freqüentment a persones amb factors de risc cardiovascular com les fumadores, les que tenen el colesterol o la tensió arterial elevats, o les diabètiques. El símptoma principal és el dolor al pit. Es tracta d’un dolor fort, intens, que acostuma a generar sensació de gravetat, opressiu i perllongat, i pot irradiar a altres parts del cos, com els braços, les espatlles, l’estómac o el coll. Però no sempre es manifesta d’aquesta manera tan típica: és el cas dels malalts diabètics, la gent gran i les dones, per la qual cosa davant d’un dolor al pit cal ser molt curosos i consultar de seguida un metge o una metgessa.

Uns altres símptomes que ajuden a identificar l’infart de miocardi són:

  • suor freda
  • debilitat i fatiga
  • dificultats per respirar
  • nàusees i vòmits

Si la persona presenta algun d’aquests símptomes, truqueu immediatament al 112 o porteu-la al serveis d’urgències d’un hospital, perquè pugui ser atesa en el temps més breu possible. No administreu cap fàrmac si no és per recomanació dels metges o si es tracta d’un fàrmac que pren habitualment, prescrit pel seu metge o la seva metgessa.

Deixa el teu comentari