Una ment sana i equilibrada

allloro 1 setembre 2011

Una ment sana i equilibrada es aquella que està en una situació de benestar, capaç d’afrontar les demandes de la nostra vida, sense sentir-se dominada per les emocions.
Perque la ment se senti en equilibri precisa els descans necessari. Dormir les hores i menjar correctament ajuda aquest benestar.
La nostra ment i el nostre cos son inseparables, perque la nostra ment estigui equilibrada es precís cuidar el cos i intentar que estigui sa, aixi donç totes les mesures que utilitzem per mantenir el cos sa ja estant treballant perque la ment estigui sana. El menjar, dormir, el exercici moderat… etc.
En el mon que ens toca viure estem sotmesos a moltes presions i necessitats d’assolir fites cada vegada mes exigents, això pot desequilibrar la ment si la persona no apren a trobar espais de calma, esbarjo i tranquilitat, a vegades” perdre el temps”  una estona es guanyar salut.
Retrobar el plaer de comunicar-nos es una bona eina per mantenir la ment sana, sobretot perque a la vida tenim  preocupacions, ensurts i frustracions inevitables ,poder compartir aquets pensaments que sovint ens fan mal emocionalment i rebre la resposta, consell o simplement la escolta d’una persona de confiança fa que un mateix no doni voltes a un cercle tancat i trobi sortides al malestar.
Es facil a la nostra societat l’acces a l’alcohol i les drogues que no per la accessibilitat son menys perilloses i sobretot perque tendeixen a desequilibrar les nostres emocions. Fer un us moderat d’alcohol i evitar altres drogues ens ajuda al equilibri mental.
Aprendre a buscar els aspectes positius de les coses, persones, situacions… ens faran sentir menys frustrats i mes satisfets i adaptats a la nostra vida.
L’estrés es una font de desequilibri mental, intentar reduir-lo al maxim, no imposant-nos exigencies que ens estressin, i sino podem eviatar-les buscar formes de relaxar-nos i apendre a utilitzar-les. Es senzill relaxar-se es nomes questió de proposar-s’ho
Una ment sana i equilibrada es una part important per mantenir el cos sa, per tant treballem ment i cos per lograr l’equilibri complert.

Deixa el teu comentari