Onze pautes per sortir de festa, consumir i no sortir-ne perjudicat.

allloro 2 setembre 2011

El col.lectiu basc Ailaket dóna pautes de consum per sortir de festa : Líala en las fiestas de Gasteiz sin que te coja la blanca.

Onze Pautes en la gestió dels consums

 1.  Per decidir consumir o no una determinada substància, hauràs de tenir en compte 3 variables que influeixen entre si: substància-entorn-individu. Ja saps, no és el mateix fumar-te un canutoquan estàs “depre” que quan estàs content, no és el mateix a casa que en un concert …
 2. La ignorància és un gran risc, informa’t. Tots els divendres pots recollir info i analitzar en elPunt Fix de Ai Laket!! de 19:00 a 22:00 h, c / Ferreria 88.
 3. Decideix TU quan vas a consumir i que no ho facin per tu. Tampoc tractis d’imposar la teva decisió  de consumir a la resta del grup.
 4. Planifica el que vas a prendre en una nit. Si vols evitar desfalcs al teu propi compte: treu elsdiners en efectiu i deixa la targeta a casa.
 5. Cada persona té un pes, una tolerància diferent. No es tracta de portar el mateix ritme, d’entrar en competicions ni en consumir el mateix que la resta.
 6. Les barreges poden enterbolir una experiència agradable. De vegades, més és menys, a mésbarreges, menys plaers i més riscos.
 7. Si fumes, evita l’entrada de major quantitat de quitrà usant filtres de cotó. Amb l’alcoholhidrata’t amb aigua, sucs, refrescos … Si esnifes, evita la transmissió de malalties infeccioses (hepatitis C) i que es danyin les fosses nasals, utilitzant un turulo net i de forma individual. És convenient alternar les fosses nasals, picar bé la substància i netejar amb sèrum fisiològic, evitaràs sagnats i úlceres.
 8. Tingues en compte la dosificació: per exemple el MDMA és actiu a partir de 1mg per 1Kg que pesis. El MDMA en comptes de tirar-la a un got i que cada persona begui d’ell, és més controlableencapsular-lo o fer bombetes en paper de fumar.
 9. Després de la pujada ve la baixada. Descansa, procura alimentar i evita prendre decisionsimportants.
 10. Els comportaments ebris són apresos. També els rols ho són, i ens poden predisposar a un o altre tipus de consum. Sigues crític amb els teus consums i actituds.
 11. Consumir drogues no és excusa per no respectar a la resta, responsabilítza’t dels teus actes.
Lia-la en les festes de Gasteiz sense que t’agafi La Blanca!! 

Deixa el teu comentari