Salut Mental

allloro 3 juny 2011

QUÈ ÉS LA SALUT MENTAL?
Segons la OMS es descriu la salut mental com un estat de benestar en el que l’individu és conscient de les seves capacitats , pot enfrontar-se a les exigències normals de la vida i treballar de forma productiva i fructífera, i a la vegada és capaç de contribuir a la seva comunitat.
QUÈ ÉS LA MALALTIA MENTAL?
Una possible definició: és una alteració de tipus emocional, cognitiu i/o del comportament en què queden afectats processos psicològics bàsics com l’emoció, la motivació, la cognició, la consciència, la conducta, la percepció, l’aprenentatge, el llenguatge, etc., i que dificulta a la persona la seva adaptació en l’entorn cultural i social.
QUINS TIPUS DE MALALTIES MENTALS HI HA?
Hi ha diferents tipus de malalties mentals. Al llarg de la història s’han fet diferents intents per agrupar-les per categories, continua havent-hi alguns desacords entre models. Una de les més utilitzades és el Manual de diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals (DSM-IV) que distingeix entre d’altres: trastorns de l’estat d’ànim, trastorns psicòtics, trastorn d’ansietat, trastorns sexuals, trastorns de la personalitat, trastorns del son, trastorns de la conducta alimentària, trastorns cognoscitius, etc.
QUINES SÓN LES CAUSES DE LES MALALTIES MENTAL
El trastorn mental respon molt poques vegades a models simples del tipus causa-efecte. Les causes de les malalties mentals són probablement múltiples, i en alguns casos són desconegudes. Se sap que factors com alteracions en la química del cervell, predisposició genètica, factors ambientals i culturals, lesions cerebrals, consum de substàncies, etc. poden influir molt en la seva aparició i curs, però no es coneix encara amb exactitud ni en quin grau impacta cada un d’aquests factors ni les combinacions que es produeixen significativament en cada cas.

Deixa el teu comentari