Prevenir malalties cròniques des de l’alimentació

allloro 8 juny 2011

Científics catalans investiguen com prevenir malalties cròniques des de l’alimentació diària (03-06-2011)

Trobar un substitut natural de la sal, reduir o eliminar les grasses saturades, potenciar l’efecte antioxidant dels aliments i el confort digestiu són els principals objectius de les investigacions catalanes.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte de presentació del projecte Henufood. Es tracta d’un projecte pioner d’investigació científica en l’àmbit de l’alimentació i la salut que té per objectiu prevenir el risc de malalties cròniques com la hipertensió o les patologies cardiovasculars a través dels aliments habituals de la nostra dieta. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars, el Vall d’Hebron Institut de Recerca i la Universitat de Lleida presentaran les investigacions que desenvolupen en el marc del projecte Henufood. Es tracta d’una una aliança pública i privada en I+D+i en alimentació i salut, liderada per l’empresa d’alimentació Gallina Blanca Star, amb un pressupost total de 23,6 milions €, 7 del quals són els que s’invertiran en el projecte que desenvolupen aquests 4 centres catalans.

Deixa el teu comentari