Coques de Sant Joan

allloro 24 juny 2011

L’arribada de l’estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes i tradicions populars arreu de Catalunya entre les quals hi ha les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, en què es consumeixen productes de pastisseria típics, com són les coques de crema i pinyons.
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no se’n respecten les condicions d’higiene necessàries durant l‘elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l’època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d’aquests productes. Per això és important aplicar les normes bàsiques d’higiene en aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.
Cal remarcar que els consumidors també tenen un paper important en la seguretat del producte i la prevenció de les toxiinfeccions alimentàries, des del moment de fer-ne la compra fins al de consumir-lo.

 

Deixa el teu comentari