Pilates per a tots

allloro 23 maig 2011

El mètode Pilates o simplement Pilates, és un sistema d’entrenament físic i mental creat a principis del segle XX per l’alemany Joseph Hubertus Pilates, qui el va idear basant-se en el seu coneixement de diferents especialitats com gimnàstica, traumatologia, ballet o ioga, unint el dinamisme i la força muscular amb el control mental, la respiració i la relaxació.
El mètode se centra en el desenvolupament dels músculs per a mantenir l’equilibri corporal i donar estabilitat i fermesa a la columna vertebral, pel que es utilitzat com a teràpia en rehabilitació i per, per exemple, prevenir i curar el mal d’esquena.
Encara que el mètode Pilates s’ha desenvolupat i ha donat lloc a una gran quantitat d’estils i aplicacions diferents, existeixen uns principis fonamentals que han d’estar sempre presents: Alineament, Centralització, Concentració, Control, Precisió, Fluïdesa i Respiració.
Els exercicis estan fonamentalment compostos per moviments controlats molt conscients i coordinats amb la respiració amb la fi de crear un cos harmoniós, coordinat, musculat i flexible. Mitjançant la pràctica, la ment va prenent consciència de les capacitats, limitacions, fortaleses i debilitats del cos per millorar l’estat físic i mental. És un esport molt tècnic, on la correcta execució dels diferents elements que composen cada exercici és més important que el nombre de repeticions o sèries.
El dia 5 de maig i dins del XXII Congreso Nacional de Entrevista Clínica y Comunicación asistencial que es ca fer a Burgos, es va impartir el taller “Pilates per a tots”. Aquesta és la 7ena. edició del taller. Podeu trobar més informació sobre el talles a la pàgina web Tallerpilates: objectius, docents, la presentació, una revisió biliogràfica, evidència científica i més coses.
El missatge que transmetem en el taller és la importància d’augmentar els nivells d’Activitat Física, diguis Pilates, Tai Txi, gimnàstica de manteniment, caminar, etc., tot val.

Martha Graham, la gran ballarina, practicava Pilates i ens va deixar una bonica frase: “a ningú l’importa si no balles bé, aixecat i balla. Els grans ballarins no són grans per la seva tècnica sinó per la passió que posen al ballar”. Després de 7 anys practicant Pilates la meva tècnica és imperfecta però li poso passió, a l’igual que poso passió en recomanar als tothom que augmentin els seus nivells d’Activitat Física.

Secretaría PAPPS, semFYC

Deixa el teu comentari