Factors de risc Càncer de Pròstata

allloro 28 maig 2011

Factors de risc no modificables

  • Edat: La probabilitat de tenir càncer de pròstata augmenta amb l’edat (és rar abans dels 40 anys). 
  • Raça: És més freqüent en homes de raça negra. 
  • Alteracions genètiques: Fins ara s’han relacionat diversos gens amb el càncer de pròstata, però no s’ha determinat quins són els realment importants. Encara no estan disponibles les proves genètiques per a aquest tipus de gens. 
  • Herència: S’estima que un 10 % dels casos de càncer de pròstata poden presentar un component hereditari. Diversos estudis han demostrat que els homes amb antecedents familiars de primer grau (pare, germans) de càncer de pròstata presenten un risc dos cops superior de tenir aquesta malaltia.

Factors de risc modificables (factors associats als estils de vida

  • Dieta: Alimentació rica en el consum de greixos i pobra en fruita i verdura. 
  • Exposició a químics: L’exposició al metall del cadmi, dimetilformamida (un dissolvent utilitzat en la fabricació de fibres acríliques i plàstics) i acrilonitril (un líquid sintètic utilitzat per fabricar plàstics, goma sintètica i fibres d’acrílic) pot elevar el risc de desenvolupar càncer de pròstata. El risc augmenta amb les activitats relacionades amb la pintura i el vernís, l’exposició a lubricants, pols del metall i pesticides, i en professions relacionades amb el manteniment de cases i mobles.

INFERMERA VIRTUAL: http://www.infermeravirtual.com/ca-es/problemes-de-salut/malalties-transtorns/cancer/informacio-relacionada.html

Deixa el teu comentari