PASSEJAR EL GOS I L’ACTIVITAT FÍSICA

allloro 15 abril 2011

Una de les recomenacions dels professionals de la Salut pel que fa a l’Activitat física és l’increment dels nivells d’aquesta activitat que es poden dur a terme de dues maneres:

Procurant acumular 30 minuts o més d’activitat física moderada-intensa en la majoria de dies de la setmana, mitjançant la incorporació de més activitat habitual a la rutina diària amb modalitats com pujar escales, treballs domèstics o de jardinería, ball o caminar una part o tot el trajecte d’anar i tornar de la feina.

Realitzar algun esport o exercici de tipus aeròbic en el temps lliure, amb una mínima freqüència de tres cops no consecutius per setmana, una durada mínima de cada sessio de 40 a 60 minuts, depenent del tipus d’exercici o d’esport i una intensitat que produeixi una freqüència cardíaca de 60-85% de la freqüència cardíaca màxima.

Fins ara no haviem recomenat comprar-se un gos per tal de passejar-lo, però darrerament s’ha publicat un estudi sobre l’impacte de passejar el gos sobre l’activitat física en el temps de lleure.  Es tracta d’una enquesta realitzada a Michigan (USA) sobre el fet de si tenir gos o no influeix sobre els nivells d’Activitat Física en el temps lliure.

Comparant els propietaris de gossos amb els que no en tenen, la probabilitat de realitzar passejades al menys de 150 minuts a la setmana és un 34% més alta pels qui passegen el seu gos.

Les conclusions són senzilles: passejar el gos s’associa a una major Activitat Física, està clar que sempre que el passegis tu i no algú encarregat de fer-ho.

Secretaría PAPPS (semFYC)

Deixa el teu comentari