Prevenció de càncer de fetge

allloro 26 març 2011

G) PARTICIPAR EN PROGRAMES DE SCREENING DE CÀNCER
Prevenció de càncer de fetge:

Vacunació contra la infecció pel virus de l’hepatitis B (VHB). L’hepatitis B és el resultat d’una infecció provocada per un virus. La vacuna prevé l’hepatitis B al llarg de la vida de la persona. El 5 % de tots els casos de carcinoma hepatocel·lular o hepatocarcinoma, un tipus de càncer de fetge, està causat pel virus de l’hepatitis B. Aquesta infecció es pot prevenir mitjançant una vacuna, que és la primera vacuna que prevé un càncer. El virus de l’hepatitis B danya l’ADN de les cèl·lules del fetge, i així el fetge es fa més susceptible al desenvolupament d’un càncer. L’hepatitis B és una malaltia infecciosa que es transmet per via sanguínia o per via sexual des d’una persona amb hepatitis o portadora del virus de l’hepatitis B.

INFERMERA VIRTUAL: http://www.infermeravirtual.com/ca-es/problemes-de-salut/malalties-transtorns/cancer/informacio-relacionada.html

Deixa el teu comentari