Sobrepès i l’obesitat: Prevenim-los des de petits

allloro 5 febrer 2011

El nombre d’adults i nens amb sobrepès i obesitat està augmentant a tot el món. A la Gran Bretanya o els Estats Units, en els darrers anys, fins i tot es parla d’”epidèmia”. Igualment, estudis recents duts a terme a Catalunya i altres comunitats de l’Estat espanyol també indiquen que això està succeint aquí, i molt especialment en els nens.
Hi ha dos aspectes característics de l’estil de vida actual que influeixen decisivament en l’aparició del sobrepès i l´obesitat: l’alimentació desequilibrada i l’escassa activitat física.
L’excés de pes durant la infància i l’adolescència estan fent que malalties com la diabetis, la hipertensió arterial i l’artrosi es manifestin més sovint en la gent jove. A més a més, un nen amb excés de pes té moltes probabilitats de convertir-se en un adult obès.

Quan s’ha de començar a actuar?
Si es detecta un infant de 4 a 7 anys amb indicis d’aquests trastorns, cal que el pediatre avaluï la situació i la família posi en marxa les mesures necessàries.
Si als 8-9 anys un nen o una nena presenta excés de pes, caldrà ser més radical, ja que a partir d’aquesta edat es fa més difícil revertir el procés que portarà cap a l’obesitat i els trastorns de salut associats.
En aquest fullet us oferim un seguit de consells i suggeriments per a les famílies que vulgueu introduir canvis en el vostre estil de vida, per tal de prevenir l’excés de pes en els més joves.

Deixa el teu comentari