Lactància materna el millor començament

allloro 9 febrer 2011

La llet materna dóna als nadons el millor començament per a la vida. Es digereix fàcilment i proporciona protecció contra al·lèrgies i infeccions. Més important encara: alletar ofereix el consol i el plaer d’una proximitat única entre la mare i el seu nounat. A més a més, saber que l’alletament és el millor proporciona a la mare confiança en la decisió d’alletar el seu nadó. Perquè l’alletament matern funcioni, una mare necessita coneixements i ajuda pràctica per tal de poder superar els dubtes que, sovint, apareixen.

Alletar és la manera natural de criar els nens i les nenes, però també és un art après. En temps passats, les dones van conèixer l’alletament a la vida quotidiana, perquè al seu voltant veien com les mares alletaven els seus nadons. Actualment, moltes mares, a l’hora de donar a llum, saben molt poc pel que fa a l’alletament. Per altra banda, el que sap una mare és tan sols una part de la realitat. El nadó tampoc és aliè a la seva iniciació en l’alletament; alguns nadons comencen fàcilment, mentre que d’altres necessiten temps, pràctica i ajuda per tirar endavant.

Per a algunes mares i nadons, l’alletament és fàcil des del principi; per a d’altres, no ho és. De fet, els moments més difícils es donen durant els primers dies i setmanes i, normalment, l’alletament es torna més fàcil amb el pas del temps. És molt important tenir present que la majoria de problemes comuns associats amb la iniciació de l’alletament tenen fàcil solució o es poden evitar totalment si la mare sap què és el normal i el que es pot esperar durant els primers dies.

http://www.lalligadelallet.org/doc/elmillorcomencament.pdf

Deixa el teu comentari