Esport per a tothom

allloro 14 febrer 2011

El temps fa evolucionar el sentit de les paraules, avui en dia, “esportista” ja no defineix només la persona que es guanya la vida practicant un esport o que realitza activitat física competint per assolir una determinada marca. “Esportista” és ja qualsevol persona, gran o petita, que practica esport o activitat física d’una manera regular, ja sigui per pur lleure o per mantenir el cos en un saludable estat físic.
Cada vegada són més les persones que, a Catalunya i arreu del món, duen a terme alguna activitat física o esport. No és una moda passatgera. L’esport ha deixat de ser una activitat reservada als més joves. Des dels més petits, com els nadons que inicien la seva relació amb l’aigua a les piscines municipals, fins als més grans, que troben als poliesportius un nou espai de socialització i manteniment físic, tothom fa esport. Ha deixat de ser per a uns pocs, l’esport és ja per a tothom.
Què entenem, per tant, per “esport per a tothom”? És el dret que tenen avui dia els ciutadans de realitzar qualsevol activitat física, a la seva mida, d’una manera flexible, i pel simple plaer de fruir-ne.
Un exemple. L’actual generació de persones majors de 60 anys és la primera generació d’avis en la història que practica activitat física i esport d’una manera regular i massiva. Per què fan esport és el menys important: salut, lleure o socialització poden ser només alguns motius. El fet ha estat motivat per moltes i variades qüestions sociològiques: més temps d’oci, major esperança de vida…

Deixa el teu comentari