MÉS PREGUNTES I RESPOSTES

allloro 17 setembre 2010

Estic embarassada i no ho vull estar. Què puc fer? És important que no sigui un tema que guardis per tu sola, i pensa que tens professionals sanitaris que en tot moment t’assessoren i respecten la confidencialitat. Rebràs informació al teu centre d’atenció sanitària. Si vols interrompre l’embaràs, hauràs de dirigir-te  als hospitals públics i clíniques acreditades.

Quins símptomes provoquen les infeccions de transmissió sexual?  I on puc anar? Moltes vegades, aquestes infeccions no produeixen símptomes fins que ja estan molt avançades. Per l’aspecte físic mai podrem saber si un noi o una noia poden estar-ne afectats i sovint, ells mateixos no saben que les tenen.
Hi ha algunes infeccions que donen símptomes vaginals com pruïja, picors, augment i canvi de color del fluix, canvi en la quantitat (per més o per menys) del fluix i, de vegades, segons quina sigui la infecció agafada, pot donar úlceres (nafra i ferida dolorosa) en els genitals. Pots anar el teu centre de salut de referència, allà t’informaran sobre les unitats de prevenció i control d’infeccions de transmissió sexual.

Si prenc drogues, augmentarà el meu plaer sexual? En general, dificulten les relacions sexuals perquè afavoreixen la pèrdua de llibertat per expressar els nostres desitjos. A més, has de ser conscient que, amb el temps les drogues poden originar dificultats sexuals, com la manca d’orgasme o la manca d’erecció

M’agrada parla pel xat, i a vegades pujen de to acabant amb sexe virtual. És dolent? Amb mesura, no hi ha res dolent, qui el practica ha de renunciar a alguns dels actes més característics de les pràctiques sexuals, com són les carícies mútues o el coit. A canvi, es potencien molt més altres fets com la masturbació o el diàleg excitant.  Alguns perills que es poden donar, és l’aïllament de la persona al món real. Recorda que Internet pots trobar de tot, i cal que sàpigues seleccionar allò que busques.

Deixa el teu comentari