La revisió ginecològica

allloro 15 setembre 2010

És una qüestió que causa una mica d’angoixa i també, a vegades, vergonya o fins i tot mandra, però és important que totes les dones es facin un examen ginecològic complet des del moment que comencen a tenir relacions sexuals i a partir dels 25, encara que no les hagis tingut.
L’objectiu de la revisió és prevenir els possibles problemes relacionats amb la salut sexual i reproductiva.
Tot revisió ginecològica hauria de constar de 3 parts:
Qüestionari sobre salut general i sexual-reproductiva: preguntes més generals sobre la pràctica d’exercici físic, el tipus d’alimentació, les malalties comunes,… i les més específiques com la data de la primera regla, si tens relacions sexuals,…
Exploració física: consisteix, generalment, en la inspecció dels genitals externs, de la vagina i el coll de l’úter; un tacte vaginal i abdominal combinat i també una exploració de les mames
Proves:
Colposcòpia: observació mitjançant un aparell, el colposcopi, del coll de l’úter i altres zones genitals.
Recollida de mostres de les cèl·lules de la vagina i del coll de l’úter per al seu estudi amb l’ajuda d’un espèculum (objecte de metall o plàstic que serveix per poder realitzar millor la recollida de la mostra i l’exploració del coll de l’úter) i una turunda o palet de fusta.
Fresc: examen microscòpic al moment del fluix vaginal per detectar possibles infeccions
El o la professional també pot demanar altres proves complementàries, si ho creu convenient, com una ecografia ginecològica o mamària.
Aquestes són les diferents tècniques senzilles i no doloroses que anomenem revisió ginecològica. És important anar tranquil·la i pensant que és un benefici per a la nostra salut.

La Carlota et parla de sexe
http://www.donesenxarxa.cat/lacarlotaparladesexe/

Deixa el teu comentari