Servei telefònic d’informació sobre el VIH i la sida

allloro 28 juliol 2010

El servei telefònic anònim i confidencial d’informació continua atenent els dubtes sobre el VIH i la sida

L’any 1987 es va posar en marxa a Catalunya el Servei telefònic d’informació de la sida, que funciona de manera gratuïta des del 1992. Des d’aleshores s’han atès més de 103.000 consultes.
Un equip de professionals sanitaris atén les trucades i dóna una atenció personalitzada per respondre tots els dubtes que es puguin tenir amb relació al VIH/SIDA. Els objectius principals d’aquest Servei són oferir suport emocional a les persones afectades per aquesta infecció, difondre mesures preventives, facilitar l’accés als recursos existents per fer front al VIH i fomentar el respecte envers les persones infectades. Però, a més a més, el servei telefònic permet al Programa per a la Prevenció i l’Assistència de la Sida (PPAS) conèixer les necessitats de la població respecte al VIH i la sida i saber la seva percepció del risc respecte a aquesta infecció, ja que les trucades ateses s’informatitzen mitjançant una butlleta que inclou l’edat, la població de procedència de la trucada i els motius de la seva consulta.
Entre gener i desembre del 2008, el servei telefònic va atendre 1.909 trucades, el 76 % de les quals provenien de persones que van plantejar situacions viscudes en primera persona. El motiu de consulta més freqüent va ser la demanda d’informació relacionada amb la prova de detecció d’anticossos contra el VIH.

Deixa el teu comentari