Una dotzena de consells que no s’han d’oblidar

allloro 19 maig 2010

 1. Pensa en deixar de fumar només pel dia present.
 2. Deixar de fumar és difícil però no impossible, val la pena que li dediquis un temps i un esforç addicionals.
 3. Procura menjar moltes vegades i poc cada vegada. Evita el consum de begudes alcohòliques i excitants, (cafè, te, etc…) Els sucs naturals, les verdures, la fruita i el pa integral seran els millors aliments durant aquest període.
 4. Durant els primers dies sentiràs un desig intermitent i molt fort de fumar. Però no t’amoïnis, Hi ha una manera de vèncer aquest desig: “Relaxa’t…, respira profundament… sent com l’aire pur i net t’envaeix els pulmons… retent-lo tot el temps que puguis dintre teu… treu-lo a poc a poc, concentra’t en el que estàs fent. Repeteix-ho diverses vegades.
 5. Tingues present que el desig imperiós de fumar disminueix considerablement després de la segona o tercera setmana.
 6. El risc que pateixis malalties com el càncer de pulmó, d’infart de miocardi i la bronquitis està disminuint vertiginosament cada dia que superis sense fumar.
 7. L’estat de la pell i la capacitat per distingir sabors i olors millorarà notablement amb l’abandó del consum del tabac.
 8. Descobreix que les situacions de tensió, solament ets tu l’únic capaç de dominar-les, no necessites la cigarreta per a res. Ara ets tu qui domina el tabac.
 9. Estalviat tots els diners que abans malmeties en tabac. Quan en tinguis uns quants, fes-te un regal.
 10. Cal fer atenció, et pots engreixar; això no obstant, si vigiles la dieta tan sols guanyaràs escassos quilos, que després podràs eliminar fàcilment.
 11. Felicita’t cada dia que passa perquè aquesta vegada, de segur que aconseguiràs deixar de fumar.
 12. No cedeixis mai, ni tan sols per una sola cigarreta.

Deixa el teu comentari