Efectes de l’alcohol

allloro 29 abril 2009

A CURT TERMINI: En contra del què es pensa, l’alcohol no és un estimulant del sistema nerviós central, ans el contrari, és un depressor, doncs, a la sensació inicial d’eufòria li segueix un estat de somnolència amb visió borrosa, falta de coordinació muscular, augment del temps de resposta, disminució de la capacitar de comprendre i atendre i pèrdua del control emocional.

Si el consum és excessiu produeix acidesa d’estómac, vòmits, diarrea, baixa la temperatura corporal, mal de cap i si les dosis han estat molt elevades poden produir coma i en alguns casos la mort.

A LLARG TERMINI

Si el consum és crònic se l’anomena alcoholisme:

Les manifestacions apareixen després d’un període de consum més o menys llarg i quan la quantitat de begudes alcohòliques que es prenen diàriament dóna a l’organisme una quantitat d’alcohol superior a un centímetre cúbic per quilo de pes cada vint-i-quatre hores. Al començament de la intoxicació no existeix dependència , després, mica a mica, la dependència ve quan la tassa d’alcohol sanguini baixa, i la necessitat de beure es converteix en una necessitat tant psíquica com física.

L’alcoholisme crònic comporta els següents símptomes:

· Alteració de la personalitat, es desentén del treball, es torna gelós, irritable, violent.

· Alteració mental: trastorns de memòria, fals records, desorientació més o menys important.

Els òrgans que més se’n ressenten són:

· El cervell: Provoca una degeneració del cervell
· La sang: Anèmia i disminució de les defenses de la sang
· El cor: Alteracions cardíaques
· El fetge: Hepatitis i cirrosis al fetge
· El pàncreas: Degeneració i inflamació del pàncreas

En les dones embarassades pot donar lloc al síndrome alcohòlic-fetal que es caracteritza per malformacions i baix coeficient mental del bebè.

L’alcohol es el responsable de la cinquena part dels pacients amb trastorns mentals ingressats en centres psiquiàtrics.

Deixa el teu comentari