Dependència de l’alcohol

allloro 29 abril 2009

La retirada de l’alcohol d’un pacient desencadena un aparatós síndrome d’abstinència que ha de ser tractat urgentment per un metge. Les conseqüències es produeixen entre les dotze i setze hores consecutives que no es prenen begudes alcohòliques i es presenta un estat nerviós molt accentuat, inquietud i gran ansietat. Després de varies hores pateixen vòmits, nàusees, tremolors i una gran irritabilitat. A partir del segon dia d’abstinència apareix el “delirius tremens” que provoca una gran confusió mental, amb al·lucinacions i forts tremolors.

DESINTOXICACIÓ

Poques són les persones que poden deixar de beure pel seu propi compte. El metge de capçalera assessorarà sobre el què s’ha de fer, i si això no fos prou, adreçarà el pacient cap els centres especialitzats de tractament, els quals dediquen una atenció personalitzada per tal d’aconseguir una abstinència total per tota la vida.

Hi ha institucions especialitzades, com poden ser Alcohólicos Anónimos, que és una associació d’homes i dones que permeten compartir les seves experiències comunes per ajudar-se mútuament.

Deixa el teu comentari