Alcohol i tabac, pitjor del que et penses (Abril-Juny)

allloro 1 abril 2009

ALCOHOL

Prendre begudes alcohòliques pot ser agradable si es fa amb moderació, però beure massa pot ocasionar problemes greus. Beure massa és consumir qualsevol tipus d’alcohol que incrementi el risc de tenir malalties amb conseqüències negatives (física, psicològica o socialment), a curt o llarg termini

L’alcohol no és només una substància tòxica. És també una droga, entenent per droga tota substància que introduïda en un organisme viu pot modificar una o vàries de les seves funcions.
Amb el consum regular de begudes alcohòliques es presenta el risc d’anar augmentant les quantitats per aconseguir els mateixos efectes (procés de tolerància).
Es pot dir que una persona presenta dependència de l’alcohol quan li és molt difícil deixar de consumir-ne encara que s’experimentin els símptomes negatius.

La intoxicació aguda o borratxera es presenta com a resultat d’un consum elevat d’alcohol en un curt interval de temps. Segons la concentració d’alcohol a la sang, la persona presenta uns trastorns més o menys importants.

  • A partir de 0,5 g/l d’alcohol a la sang: es presenta un estat d’eufòria que porta a sobreestimar les pròpies facultats, mentre que disminueixen els reflexos i l’agudesa visual.
  • A partir d’1 g/l: es presenta un estat d’embriaguesa amb pèrdua de control de les facultats superiors.
  • A partir de 3 g/l: es presenta un estat d’apatia.
  • A partir dels 4-5 g/l: coma.
  • Per sobre dels 5,5 g/l: es produeix la mort.

Deixa el teu comentari