Divendres: recepta de cuina

allloro 13 març 2009

sopa

Sopa de peix, cloïsses i espàrrecs de marge
Ingredients per a 4 persones:
400 – 500 g de rap congelat
20-25 cloïsses
1 manat d’espàrrecs de marge (espàrrecs balders)
1 ceba i 3-4 alls tendres
1 got de vi blanc
1 l de brou de peix
julivert, pebre vermell i sal
2 cullerades soperes d’oli d’oliva


Preparació:
1.- descongelar i tallar a daus el rap. Posar en aigua i sal les cloïsses i netejar i tallar en trossos els espàrrecs.
2.- Pelar i tallar la ceba i els alls tendres, tot ben finet i daurar-ho en una cassola amb les dues cullerades d’oli, a foc baix.
3.- Un cop daurada la ceba i els alls s’hi afegeixen els espàrrecs i després el rap. Es salteja i es va remenant. Es condimenta amb el julivert picat i el pebre vermell (cal remenar per tal que no s’enganxi).
4.- S’afegeix el got de vi blanc i es deixa evaporar una mica. A continuació 1 got de brou de peix. Es remena fins que arrenqui el bull.
5.- Paral·lelament s’obren al vapor les cloïsses i s’afegeixen a la preparació junt amb la resta del brou. Es deixa coure uns 10 minuts i es retoca amb sal.
Comentari dietètic:
Es un plat de sopa saborosa i molt lleugera que ja incorpora una part de tall. El peix i les cloïsses no proporcionen pràcticament greixos. La resta d’ingredients són verdures. Els espàrrecs són força rics en fibres, a part de ser molt gustosos. És una recepta recomanable tant per propostes baixes en energia, com per a persones que vulguin controlar els greixos, els sucres o carbohidrats (aquest plat no aporta pràcticament hidrats de carboni) i també per a persones amb hipertensió arterial (si no s’hi afegeix sal).

Deixa el teu comentari