Marta, 43 anys

allloro 12 febrer 2009

marta

Exemple i situació:
A la revisió de salut a la feina li han dit que té un IMC de 27 (sobrepès), pel que ha de controlar el pes i la seva alimentació.

Consells a seguir:
1) Disminuir els fregits i arrebossats. Controlar la quantitat d’oli
2) Augmentar el consum de verdures i fruites (5 al dia)
3) Prendre productes làctics descremats o semidescremats
4) Augmentar la ingesta de peix (blanc i blau) i de fruits secs
5) Prendre cereals o productes integrals
6) Motivar-la perquè torni a practicar l´esport que més li agradi de 2 a 3 cops per setmana.

Com podem saber si el nostre pes és d’ideal? Com podem saber si estem grassos realment o només ens ho sembla? Doncs hi ha una manera de fer-ho anomenada ” Índex de Masa Corporal” (IMC) que defineix la relació entre el pes i la talla al quadrat, i que és molt útil, perquè al introduir la talla, serveix per a totes les edats.
La fórmula és la següent: IMC = Pes (en Kg.) : Alçada2 (en m)
El seu valor normal és de 20 a 25 en els homes i de 19 a 24 en les dones. Fins a un 30, existeix sobrepès , més de un 30 suposa obesitat, i si l’índex sobrepassa el 40, aquesta obesitat és molt preocupant i greu. Aquesta definició no correspon a l’ordre estètic sinó mèdic, és a dir, que no correspon amb la moda, sinó amb la salut; una persona que estigui dintre dels nivell normals d’aquest índex no tindrà cap mena de problemes de salut relacionats amb aquest tema.

Deixa el teu comentari