Alimentació i Nutrició

allloro 28 gener 2009

Dieta equilibrada, alimentació sana, hàbits i menjar saludable… totes aquestes paraules avui en dia estan en boca de tots, però en realitat a que es refereixen?

Aquests termes s’utilitzen actualment com a sinònims i entenem com a dieta equilibrada aquella que aporta tots els nutrients necessaris per a cada organisme i pel manteniment de la salut. Una alimentació equilibrada en qualsevol etapa de la vida ha de ser: Suficient, equilibrada, variada i agradable.

L’ésser humà necessita, a més de l’aigua, ingerir aliments diferents i variats, ja que no existeix un únic aliment que proporcioni tots els nutrients per mantenir la vida i la salut. És per això que una manera d’alimentar-nos o una altra ens pot afectar directament el bon funcionament del nostre organisme i, com es diu popularment, “Dime lo que comes, y te diré quien eres”.


El tipus de menjar que consumim depèn de diferents factors com són el cuiner, els ingredients disponibles, els costums familiars i culturals i, de vegades, aspectes mèdics per alguns aliments en concret. L’alimentació és un acte voluntari i conscient i, a més, és un acte social. Éxisteixen moltes tradicions i celebracions relacionades directament amb aliments i menjars. Actualment la cuina s’ha convertit en un “art culinari” que relaciona el menjar amb aspectes com els sentits i les emocions.

Els hàbits alimentaris s’adquireixen principalment a nivell familiar i de manera progressiva des de ben petits, de la mateixa manera que altres aspectes o costums, com per exemple, rentar-nos les dents. Per això, a través de l’exemple de la família Ferrer tractarem diferents situacions quotidianes relacionades amb l’alimentació, i aprofitarem per donar consells pràctics en cada cas.

Deixa el teu comentari